Leefstijlcoaching

Waarom leefstijlcoaching?

Je weet wel wat je moet doen om gezond te leven. Je weet dat je gezond moet eten, regelmatig moet bewegen en zorgen voor een goede nachtrust.

Waarom lukt het dan zo vaak niet?

Vaak willen we te veel en te snel!

Bovendien is het hartstikke moeilijk om in je eentje te veranderen. Het is namelijk heel erg ingewikkeld om bestaande patronen te doorbreken. Daar kan ik je bij helpen.

Leefstijlcoaching richt zich op een gedragsverandering

Wat is leefstijlcoaching?

Leefstijlcoaching richt zich niet op het volgen van een dieet. Het volgen van een dieet gaat vaak maar even goed, je valt een aantal kilo of meer af. Echter, na een aantal weken is het lastig om een dieet vol te blijven houden waardoor je verloren kilo’s er net zo snel, of nog meer, weer aankomen. Dit is het bekende jojo-effect.

Leefstijlcoaching houdt ook niet in dat ik je ga vertellen dat je 2 of 3x per week intensief moet sporten. Als je de rest van de week veel zit, heeft dit nauwelijks meerwaarde.

Leefstijlcoaching richt zich in op de gedragsverandering. Door een gedragsverandering breng je nieuwe gewoonten, die bij jóu passen, blijvend in je dagelijks leven.

Er komen verschillende thema’s aan bod zoals:

  • persoonlijke motivatie
  • vertrouwen in jezelf
  • energiegevers en energievreters
  • het herkennen van hoog-risicosituaties en het omgaan hiermee
  • het omgaan met een terugval (en die komen er, dat hoort er bij)
 

Door goed te luisteren en jou de juiste vragen te stellen kunnen we erachter komen wat voor jóu het beste werkt en wat het beste bij jou past!

Uiteindelijk gaan deze gesprekken leiden tot een persoonlijk leefstijlveranderingsplan met tips voor een goede voeding, voldoende beweging en voldoende ontspanning. Met in ogenschouw nemend wat haalbaar is en wat bij jou past!

Door samen haalbare doelen te stellen, deze eventueel bij te stellen als dat nodig is en kleine stapjes te zetten, ga je kleine succesjes boeken. Hierdoor krijg je zelfvertrouwen en word je motivatie nog groter, met als gevolg dat je het veranderde gedrag beter vol kunt houden.

Ik wil je helpen

  • Je bewust maken...
  • Je leren hoe je zelf goede keuzes kunt maken die bij je passen...
  • Je stapjes proberen te laten maken...
  • Zodat je het ook kunt volhouden...

Praktische informatie

We beginnen met een kennismakingsgesprek, dit is een gratis gesprek om elkaar te leren kennen en er zal uitleg gegeven worden over het traject.

Na het kennismakingsgesprek volgen een aantal coachingsgesprekken, meer informatie hierover vind je op de Tarieven pagina.

Zin om aan de slag te gaan?

Maak vrijblijvend een afspraak!